Ontdek de sport van je leven!
 

Fitheidstest jeugdteams

Waarom de fitheidstest voor onze voetbaljeugd?
Voetbal gaat in seizoen 2017/2018 een forse verandering tegemoet met andere wedstrijdvormen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Daarbij geldt: hoe jonger, hoe minder medespelers (zie schema hieronder). Een kleiner veld en kleinere teams leiden tot meer balcontact, samenspelen, meer dribbelen, schieten, passen en scoren. Dat vraagt hoe dan ook om meer fysieke inspanning.

Leeftijd en wedstrijdvorm (vanaf 2017/2018):Sporttest
Onder 6: 2 vs 2
Onder 7: 4 vs 4
Onder 8: 6 vs 6

Leeftijd en wedstrijdvorm (vanaf 2018/2019):
Onder 9: 6 vs 6
Onder 10: 6 vs 6
Onder 11: 8 vs 8
Onder 12: 8 vs 8

Jeugd voorbereiden om blessureleed te voorkomen
Door deze veranderingen wordt het nog belangrijker om de jeugd goed voor te bereiden op de overgang naar de nieuwe leeftijdsgroep, de volgende wedstrijdvorm en de grotere speelruimte. Voor trainers is het zaak om vinger aan de pols te houden. Die kunnen hulp goed gebruiken om blessureleed te voorkomen. De oplossing ligt in het veelzijdig laten bewegen van de kinderen, met aandacht voor o.a. lopen, springen, sprinten, core stability, sprongkracht, coördinatie en balans.

Fysieke status van de spelers
De fitheidstest van Sporttest helpt jeugdtrainers om in kaart te brengen hoe veelzijdig de jeugdspelers bewegen en welke eventuele stappen er nodig zijn om ieder jaar weer aan de hogere eisen te voldoen. Sporttest is een initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS).

Wat houdt de fitheidstest is?
De fitheidstest wordt bij u op de club afgenomen door professionele medewerkers van Sporttest. De test wordt geheel op maat gemaakt en bestaat uit:

  1. een analyse van de fysieke aspecten per speler
  2. het in kaart brengen van de basiseigenschappen van bewegen
  3. advies voor verdere fysieke ontwikkeling
  4. groepsrapportage inclusief referentiewaarde
  5. individueel rapport per speler

Meer weten over de fitheidstest voor uw voetbaljeugd? Vraag een offerte aan via info@sporttest.nl.