Ontdek de sport van je leven!
 

Fitheidstest seniorenteams

Heeft uw vereniging als doel om het gat tussen de A-selectie en jeugd zo klein mogelijk te houden of het gat juist te verkleinen? Dan is een aspect van dit gat de fysieke ontwikkeling van jeugdspelers in kaart te brengen en te stimuleren. Om te weten waar je naartoe gaat werken, de fysieke gesteldheid in de gaten te houden en een optimale balans tussen belastbaarheid en belasting te vinden, is een fitheidstest voor de A-selectie een belangrijk meetinstrument.

Op vlak van uithoudingsvermogen kan Sporttest hier een Intervall Shuttle Run Test voor u verzorgen, inclusief hartslagmeting. Onze meetwaarden worden ondersteund door een gewicht-, lengte-, vetpercentage- en BMI-meting.

De Intervall Shuttle Run Test (ontwikkeld in 1982 door Leger en Lambert), is een wetenschappelijk onderbouwde test die door veel sporters wordt gelopen. Op efficiënte wijze wordt het uithoudingsvermogen en het recuperatievermogen getest door tussen 2 lijnen te lopen die op 20 meter afstand van elkaar gelegen zijn, met tussentijds een periode van rust. Aan de hand van de uitkomsten van de hartslagmetingen kan iedere trainer beoordelen waar de spelers conditioneel staan. Opvolgend kan de trainer conditietrainingen individueel gaan bepalen en afstemmen op de behoefte.