Ontdek de sport van je leven!
 

Sportkeuzetest voor kinderen

Welke sport voor mijn kind?

Katrijn Opstoel (Universiteit Gent) onderzocht de sportkeuze van 6.000 kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Opmerkelijk resultaat van dit wetenschappelijk onderzoek is dat ouders van jonge kinderen de keuze voor een sport niet of nauwelijks op basis van hun motorische eigenschappen bepalen. Een gemiste kans, omdat kinderen hierdoor niet de sport beoefenen waar ze goed in zijn en die ze leuk vinden: twee belangrijke voorwaarden om langer met een sport door te gaan. Onderzoekster Katrijn Opstoel: “Ouders hebben vaak vastomlijnde ideeën over de sport voor hun kind. Ook is het belangrijk wat de omgeving doet. Gaan de vriendjes voetballen? Dan mijn kind ook.”

Beste sport voor mijn kind: hoe kom ik daar achter?

Het zou mooi zijn als uw kind de sport doet die goed bij hem of haar past. Dan houdt hij of zij het langer vol. Maar hoe komt u daar achter? Door een individuele sportkeuzetest voor kinderen. Dat kan heel eenvoudig via het initiatief Sporttest van Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS).

Wetenschappelijk onderbouwd sportadvies

Wat kunt u verwachten? We kijken welke sport fysiek en mentaal gezien het beste bij uw kind past, met als resultaat een wetenschappelijk onderbouwd sportadvies. Op basis van dit sportadvies maken u en uw zoon of dochter een bewustere sportkeuze, zonder dat hij of zij eerst ‘maar wat uitprobeert’. Dat is meestal zonde van tijd, geld en energie.

Wat wordt er getest bij een sportkeuzetest?

We testen uw kind op fysieke vaardigheden, zoals coördinatie, lenigheid, snelheid,  kracht en balgevoel en op mentale vaardigheden met aandacht voor o.a. beweegstijl, motivatie en interactie. Zo’n test is gewoon hartstikke leuk om te doen!

Waarom nog meer een sportkeuzetest?

Rond hun 12e jaar verliezen veel kinderen hun motivatie om met een sport door te gaan. Dat is ontzettend jammer, ook op lange termijn. U wilt natuurlijk dat uw kind blijft sporten, omdat het goed is voor zijn lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling. Alle reden dus om via Sporttest een sportkeuzetest te doen. Daar heeft uw kind een leven lang plezier van!

Sporttest
Sporttest

Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@sporttest.nl of bellen naar: 035 30 30 030. Kosten voor een individuele sportkeuzetest bedragen € 43,00 inclusief 9 % btw.

Wist u dat Sporttest een erkende interventie is op de menukaart sportimpuls?

Inschrijven: individuele sportkeuzetest

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.