Ontdek de sport van je leven!
 

Fitheidstest

De prestatie piramide is een belangrijk onderdeel wanneer je begint met sporten. Veel sporters beheersen de functionele basis niet, maar gaan wel door naar de volgende stappen in de piramide. Dit heeft grote gevolgen, namelijk: toenemende kans op blessures. Zonder een stevige basis verhoog je namelijk de kans op blessures.

Hoe fit ben je nou eigenlijk? Wil je je meer richten op aerobe of anaerobe training? Veel trainers en individuele sporters trainer hard en laten de invulling afhangen van een onderbuik gevoel of ervaring. Maar wil je het zeker weten en individuele sporters beter bedienen, dan zul je moeten meten.

Voor sportteams heeft Sporttest standaard test methodes om fitheid te meten. Er worden uiteraard aanpassingen gedaan in de testen afhankelijk van de sport en de behoefte van een trainer.

Het doel is altijd om spelers beter te maken door hun kracht en ontwikkelgebieden uit te dagen. Een bijkomend voordeel van de sportkeuze testen is het voorkomen van blessures door over- of foutieve belasting.

Enkele voorbeelden van klanten waar fitheidstesten worden afgenomen:

Sportinfunctie piramide