Ontdek de sport van je leven!
 

Sportkeuzetesten

Als je de sport doet die bij je past, zul je deze langer en actiever blijven beoefenen. Dit is exact de gedachte achter de sportkeuzetesten die Nationaal Bureau Sport Stimulering, met als initiatief Sporttest heeft ontwikkeld.

Door te kijken welke sport fysiek en mentaal gezien het beste bij kinderen of volwassenen past geven wij een wetenschappelijk onderbouwd sportadvies. Dit sportadvies zorgt voor een bewustere sportkeuze en zodoende een efficiëntere manier van kiezen.

Sporttest organiseert speciale sportkeuzedagen waarbij alle kinderen welkom zijn om te testen welke sport het meest geschikt is voor hun en in welke sport zij het meest succes kunnen behalen.

Door middel van het organiseren van sportkeuzetest dagen hoopt Sporttest dat meer kinderen de juiste sport gaan beoefenen, met als gevolg dat kinderen langer blijven sporten, veel bewegen en gezond blijven leven.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@sporttest.nl of bellen naar: 035 30 30 030.

 

Een evaluatieverslag van de sportkeuzetesten tijdens Buddiiweken. Kinderen kunnen tijdens het project Buddiiweken in de gemeente Soest een vriendje meenemen naar een sportvereniging. Hier is voor sommige scholen een sportkeuzetest aan toegevoegd in de gymles, waardoor gerichter kan worden gekozen. Aan de Buddiiweken kunnen kinderen van 10 deelnemende basisscholen mee doen, van groep 5 t/m 8. De sportkeuzetesten zijn afgenomen bij 3 groepen 6. In het kort zijn de volgende resultaten behaald;

– 27% van de kinderen in groep 6 is nog een sport aan het kiezen.

– 44% van de kinderen van geselecteerde scholen is nog niet lid van een sportvereniging.

– 58% van de doelgroep doet mee aan de Buddiiweken

– 33% van de inschrijvingen voor Buddiiweken kwam van deelnemers uit de sportkeuzetest. De sportkeuzetest is slechts uitgevoerd in 3 van de 50 klassen.

 

Het volledige evaluatieverslag;

Evaluatieverslag Sportkeuzetest Buddiiweken