Ontdek de sport van je leven!
 

Sporttest en buddiiweken in Smitsveen en Overhees

Tussen 27 augustus en 28 september 2012 vindt het project ‘Sporttest en buddiiweken’ plaats. Dit project is een initiatief van gemeente Soest in samenwerking met SRO, Nationaal Bureau Sport Stimulering en zeven basisscholen in Smitsveen en Overhees. Tijdens de sporttest kunnen kinderen ontdekken welke sport het beste bij hen past. Vervolgens kunnen zij tijdens  de buddiiweken bij de verschillende sportverenigingen uit Soest samen met een vriend(in) lekker mee trainen.

Sporttest

In augustus 2012 doen kinderen van groep zes van de drie basisscholen in Smitsveen mee aan een sporttest. De leerlingen krijgen middels deze sporttest inzicht welke sport het beste bij hen past.

Dit met de achterliggende gedachte: ‘Als je doet waar je goed in bent, zul je dit langer en actiever blijven doen’. Sport-experts en wetenschappers meten objectief hoe bijvoorbeeld je startsnelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht is. Allemaal dingen die bij het maken van een sportkeuze belangrijk zijn.

Buddiiweken

Aansluitend kunnen basisscholieren uit groep 5-8 zich samen met een buddii inschrijven voor de buddiiweken die tussen 17 en 28 september plaatsvinden. Een buddii is een vriend of vriendin waarmee je graag samen wilt sporten. In de buddiiweken kiezen leerlingen een vereniging uit waar ze tijdens een reguliere trainingsavond mogen meetrainen. Kinderen hoeven geen lid te zijn van een vereniging. Op deze wijze leren ze kennis maken met de sport en vereniging. Het gehele project wordt gecoördineerd door Wendy de Bonte, combinatiefunctionaris verenigingen in Soest.

Geef een reactie