Ontdek de sport van je leven!
 

Sportbeleid in topvorm

Sportbeleid in topvorm

Gemeente Bunschoten gaat samenwerking aan met Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS)

 

Gemeente Bunschoten wil op verschillende manieren sport stimuleren. Om dit te bereiken, is onlangs het project ‘Combinatiefuncties gemeente Bunschoten’ gestart. Bij dit project wordt sinds het begin van het schooljaar 2015-2016 samengewerkt met Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS).
Er zijn binnen het project drie werkplannen opgesteld om zo het sporten binnen de gemeente te stimuleren.

 

Sport stimuleren: de werkplannen
Allereerst is er het werkplan Sport Stimulering. Dit is een programma van sport stimuleringsactiviteiten verzorgd door NBSS, met als doel om meer kinderen (structureel) bij Bunschoter verenigingen te laten sporten. Tijdens verschillende projecten kunnen kinderen vanaf groep 4 kennismaken met meerdere takken van sport. Als deze kinderen enthousiast worden van de sport(vereniging) van hun keuze, dan zal deze succesbeleving actief sporten stimuleren.

Binnen het werkplan Sport en Sociaal team staat de organisatie van activiteiten voor en door jongeren tussen de 8 en 22 jaar centraal. NBSS organiseert deze sportieve en sociale evenementen waar mogelijk samen met de jongeren. De evenementen die worden georganiseerd zijn sportieve evenementen en sportcyclussen voor de middelbare schooljeugd.

Dankzij het werkplan Sport en Onderwijs krijgen leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van deelnemende scholen goed verzorgde en afwisselende gymlessen. De gymlessen worden gegeven door vakkundig geschoolde medewerkers van Nationaal Bureau Sport Stimulering.

 

Over NBSS
Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) heeft een tweeledig doel; zowel het stimuleren als het professionaliseren van sport in Nederland. Het uitgangspunt hierbij is ‘als je een sport doet die bij je past, is het leuker om te doen en zal je het langer en actiever beoefenen’.

Geef een reactie